Home Register Tournaments Ranking Members Statistics History Personal page  
                 
Info. | Rules | FAQ | Donate | Forum | Hall of Fame |

 

Inter Top Spin Tour Rules

(select your preferred language)

1.) Voordat je in een van onze toernooien kan spelen, moet je je eerst voor de ITST registreren. Wanneer vervolgens een toernooi geopend wordt dien je je hiervoor apart aan te melden. Het is niet zo dat je automatisch wordt toegevoegd aan het toernooi.

2.) Het is verplicht om met je eigen character te spelen. Het is niet toegestaan om bijv. met Hewitt te spelen.

3.) De loting voor het toernooi wordt normaalgesproken op zondagavond gedaan. Dit kan ook eerder zijn als het toernooi vol zit. Zodra je weet tegen wie je moet spelen dien je je contact op te nemen met je tegenstander. Dit kan per private message, e-mail, of via het toernooiforum. Bedenk wel dat bij het versturen van een e-mail je een kopie moet sturen aan de toernooihost zodat hij weet dat je je tegenstander hebt proberen te bereiken. Bij een private message is dit niet nodig omdat de toernooihost hier toegang toe heeft. Bij het posten op het toernooiforum dien je er rekening mee te houden dat de kans groot is dat iemand hier niet kijkt. Wij bevelen dus aan om via een van de andere twee opties je tegenstander te benaderen. Als je tegenstander niet reageert op je bericht stuur er dan nog een. Als hij nog steeds niet antwoord geef dit dan door aan de toernooihost.

4.) Het is verplicht om te spelen op de baan die toegewezen is aan het toernooi (zie toernooipagina). Het maakt niet uit wie er host, dit moet je zelf bepalen met je tegenstander.

5.) Als je in je wedstrijd te maken hebt met veel lag speel dan als het enigszins kan door en geef je problemen achteraf aan de toernooihost door.

6.) Elke speelronde heeft een deadline. Dit betekent dat op de dag van de deadline het de laatste dag is om die bepaalde speelronde af te werken. Als je niet voor de deadline speelt dan wordt je hoogstwaarschijnlijk gediskwalificeerd, tenzij je tegenstander niet heeft gereageerd op je berichten. In dat geval krijg je hoogstwaarschijnlijk een walkover van de toernooihost, wat betekent dat je een ronde verder bent zonder te spelen. Deadlines zijn deadlines, hou je er aan.

7.) De winnaar moet de uitslag doorgeven aan de toernooihost. Dit gaat via de toernooipagina. Hier vind je een link waar je resultaten door kunt geven. Geef geen valse resultaten door aangezien de kans dan groot is dat je gebanned wordt.

8.) De kleinere toernooien worden gespeeld om 2 gewonnen sets (let wel, sets duren 6 games en niet 3 zoals bij official wedstrijden). De finales van de grote toernooien zijn 3 gewonnen sets. Bij de vier Grand Slams worden alle wedstrijden om 3 gewonnen sets gespeeld. Deze informatie is altijd terug te vinden op de toernooipagina.

9.) Als twee toernooien van dezelfde Tour op dezelfde dag beginnen is het niet mogelijk om in beide deel te nemen. Wanneer je nog in een ander toernooi actief bent als het nieuwe toernooi start is het wél toegestaan om in allebei de toernooien te spelen. Het gaat dus echt om de startdatum. Je mag wel in meerdere nieuwe toernooien meedoen als ze elk van een andere Tour zijn, bijvoorbeeld 1 normaal toernooi, 1 sim en 1 female.

10.) Registreer je niet voor een toernooi als je een bepaalde ronde niet kan spelen. Als je een wedstrijd niet speelt verlies je al je behaalde punten van dat toernooi.

11.) Het is niet toegestaan om 'zero power serves' te slaan in de ITST. Dit zijn services zonder enige kracht. Voor de Sim Tour is deze regel uitgebreid met kick serves (B-knop serves), risk shots en drop shots. Gebruik je deze slagen wel dan wordt je gebanned van de Tour.

12.) Alle wedstrijden moeten via Xbox Live gespeeld worden.

 
My Quicklinks

Personal Page / Login


 
 Copyright © 2004 | Imprint/Impressum | Credits